ពោតបារាំង ជាអាហារសម្បូរជីវជាតិសម្រាប់សុខភាពដោយសារ ៖
– ធ្វើឲ្យប្រព័ន្ធរាងកាយរឹងមាំ
– ជួយសម្រកទម្ងន់
– ការពារបញ្ហាសក់ខូច
– ធ្វើឲ្យភ្នែកមើលឃើញច្បាស់
– ជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម នៅពេលទទួលទានវាជាប្រចាំ។
– ជាជំនួយផ្លូវរំលាយអាហារ ជួយឲ្យឆាប់សះដំបៅក្រពះ ឬបំបាត់ការឈឺពោះវៀន។
– ជួយបង្ការជំងឺបេះដូង
– ជួយបង្ការភាពពិការសរសៃប្រសាទ និងពិការភាពពីកំណើតដល់ទារក ព្រោះវា
មានផ្ទុកអាស៊ីតផូលិកយ៉ាងច្រើន ដែលចាំបាច់សម្រាប់ស្ត្រីមានគត៌។
ទឹកពោតបារាំង មានអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗដូចខាងក្រោម ៖
– ជួយបង្ការជំងឺមហារីក ទឹកពោតបារាំងសម្បូរទៅដោយវីតាមីន Folate ដែលអាច
បង្ការជំងឺមហារីកបាន តាមរយៈការផលិតកោសិកាគ្រាប់ឈាមក្រហម និងផលិត
និងជួសជុល DNA ដែលខូចខាត ។ មហារីកដែលអាចបង្ការបានមាន ដូចជា
ពោះវៀន សុដន់ លំពែង និងសួត។
– ក្នុងសមាសធាតុរបស់ពោតបារាំងសម្បូរ Fructan ដែលអាចបង្ករាករូស តឹងពោះ
ដល់អ្នកជំងឺពោះវៀន។
ដល់អ្នកជំងឺពោះវៀន។
– ពោតបារាំងជាអាហារសម្បូរ Oxalateខ្ពស់ ដែលជាមូលហេតុធ្វើឲ្យកើនហានិភ័យ
ក្រួសតម្រងនោម។អ្នកមានប្រវត្តិកើតជំងឺក្រួសតម្រងនោម គួរប្រយ័ត្នអំពីបរិមាណ
Oxalate ដែលមាននៅក្នុងពោតបារាំង។
ក្រួសតម្រងនោម។អ្នកមានប្រវត្តិកើតជំងឺក្រួសតម្រងនោម គួរប្រយ័ត្នអំពីបរិមាណ
Oxalate ដែលមាននៅក្នុងពោតបារាំង។