ផ្លែគូលែន ស្ថិតក្នុងត្រកូលផ្លែឈើប្រភេទ Soapberry ដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងមាន ប្រយោជន៍ច្រើនចំពោះសុខភាព។
ផ្លែគូលែន មានសារធាតុ Oligonol ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ជ្រៅៗ បង្កើន
លំហូរឈាម បន្ថយការអស់កម្លាំងក្រោយពេលហាត់ប្រាណ បង្កើនឋាមពល
ព្រមទាំងកាត់បន្ថយភាពជ្រួញនៃស្បែកមុខ និងស្នាមអុចៗលើស្បែក។
ផ្លែគូលែន មានសារធាតុ Beta-carotene ច្រើនជាងការ៉ុត ដែលអាចប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីត
កម្ម ឬមហារីក ពង្រឹងដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ បន្ថយការកើតជំងឺភ្នែកឡើងបាយ
បង្ការការកើតកោសិកាមហារីកស្បែក ផ្លែគូលែនមានសារធាតុ Flavones Quercetin
និង Kaempferol ដែលមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការកាត់ផ្ដាច់ការសាយភាយរបស់
កោសិកាមហារីក ដូចជា ជួយបង្ការជំងឺមហារីកសុដន មហារីកក្រពេញប្រូស្តាត
កាត់បន្ថយការប្រឈមនឹងជំងឺបេះដូង ផ្លែគូលែន មានសារធាតុ Polyphenols ច្រើនជាង
ផ្លែទំពាំងបាយជូរ ១៥% ខ្ពស់លំដាប់ទីពីរក្នុងការជួយដល់សុខភាពបេះដូង ពោលគឺអាចទប់ស្កាត់ជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។
បង្កើនមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ប្រឆាំងនឹងជំងឺផ្ដាសាយ និងឈឺបំពង់ក ផ្លែគូលែន មាន
វីតាមីន C ច្រើនជាងទឹកក្រូចច្របាច់រហូតដល់ ៤០% ។ ផ្លែគូលែន ១០០ក្រាម
ផ្ដល់វីតាមីន C ប្រហែល៧០មីលីក្រាម។ ដោយសារសម្បូរវីតាមីន C ផ្លែគូលែន
អាចជួយបង្កើនមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ដើម្បីប្រឆាំងនឹងការបង្ករោគដោយបាក់
តេរី ពោលគឺអាចជួយបញ្ចៀសពីជំងឺផ្ដាសាយ ឈឺបំពង់ក ការរលាក និង
ឈឺចាប់។ ផលវិបាក គូលែន អាចបង្កការរីករាលដាលនៃវីរុសជំងឺរលាកខួរក្បាល។
ផ្លែគូលេន ចំពោះក្មេងអាយុក្រោម ៣ឆ្នាំ មិនគួរឲ្យបរិភោគច្រើនដែរ ព្រោះក្នុងនោះមានផ្ទុកសារ ធាតុស្ករខ្ពស់។ នៅពេលបរិភោគច្រើន នឹងធ្វើឲ្យសារធាតុស្ករក្នុងរាងកាយប្រែជាចុះ ខ្លាំងទៅវិញ។ ជាហេតុដែលអាចធ្វើឲ្យកើតមានអាការៈខ្វះជាតិស្ករបាន។