សុខភាព និងការ៉ុត

 

ការុត      ជួយ​  
             – ​ធ្វើឲ្យ​ស្បែក​ស្រស់ស្អាត
             – លាងសម្អាតថ្លើម  
             – ធ្វើឲ្យ​ក្រលៀន និង​ថ្លើម​ដំណើរការ​បាន​ល្អ​
             – សម្រួល​ដល់​ការរំលាយ​អាហារ
             – កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម
             – ធ្វើ​ឲ្យ​បេះ​ដូង​មាន​សុខភាព​ល្អ​
             – ធ្វើឲ្យ​ភ្នែក​មើល​ច្បាស់    ធ្មេញ​រឹងមាំ
             – ប្រឆាំង​បាក់តេរី   និង​មេរោគ​ 
             – ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​មហារីក។


ទឹកការ៉ុតអាចព្យាបាលជំងឺ  ៖
       – ​មហារីកជា ជំនួសការព្យាបាលដោយប្រើថ្នាំមហារីក ការបាញ់កាំរស្មី។  ដូច្នេះ  គួរតែ            ទទួលទានទឹកការ៉ុតប្រមាណ ១០០មីលីលីត្រជាទៀងទាត់។
      – ​កង្វះគ្រាប់ឈាមក្រហម   ដោយទទួលទានទឹកការ៉ុតប្រមាណ ៣០០មីលីលីត្រក្នុង             មួយថ្ងៃ     និងទទួលទានការ៉ុតឲ្យបានច្រើនផង។
      – ​ក្រិនរឹងសរសៃឈាម     ដោយទទួលទានទឹកការ៉ុតរហូតដល់ ១.៥លីត្រ ជារៀងរាល់           ថ្ងៃ     ព្រោះសារធាតុ Dukarin   ដែលមាននៅក្នុងការ៉ុតដើរតួនាទីជួយពង្រីកសរសៃ           ឈាមឲ្យរីកធំ។
      – ​ថ្លើម       ដោយទទួលទានទឹកការ៉ុតស្រស់ ៥០មីលីលីត្រ ចំនួនបីដងក្នុងមួយថ្ងៃ។ 
      – ​និងសម្លាប់ព្រូនលើកុមាររយៈពេលខ្លី        គួរតែទទួលទានត្រឹម ២០០មីលីលីត្រក្នុង           មួយថ្ងៃ    ឬហាន់វាទទួលទានជាមួយផ្លែប៉ោមម៉ត់ៗក៏បានដែរ។
      – ​ដំបៅក្រពះ  ឬពោះវៀន    ដូចករណីពោះវៀនធ្វើការអន់ មានព្រូនក្នុងពោះវៀន ផោម           ច្រើន   រាករូស  ។
      – ​និងបង្ការការចេញអាស៊ីតក្រពះច្រើនៗ  ព្រមទាំងបំបាត់ការរលាកភ្នាស់នៅក្រពះបាន           ដោយគ្រាន់តែទទួលទានទឹកការ៉ុត ១០០មីលីលីត្រក្នុងមួយថ្ងៃ ។ 
      – បឺតស្រូបអាស៊ីតក្រពះទៅជាមួយ     និងបំបាត់អាការៈក្រហាយទ្រូងបានយ៉ាងលឿន           ដោយគ្រាន់តែទទួលទានទឹកការ៉ុត ២៥០មីលីលីត្រ។