សុខភាព និងសណ្ដែកសៀង ឬតៅហ៊ូ



សណ្ដែកសៀង ឬតៅហ៊ូ       ការទទួលទានសណ្ដែកសៀង ឬតៅហ៊ូអាចទទួលបានអាស៊ីត
ខ្លាញ់អូមេហ្គា ៣ ដែលមានប្រសិទ្ធភាពទប់ស្កាត់         និងកាត់បន្ថយអាការៈនៃការរលាក។ សណ្ដែកសៀងមានផ្ទុកជាតិខ្លាញ់ទាប ប៉ុន្តែ ជាតិសរសៃ និងប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់។ ដូច្នេះហើយ ទើបវាជាប្រភេទជម្រើសនៃអាហារដ៏ប្រសើរសម្រាប់អ្នកជំងឺរលាកសន្លាក់ឆ្អឹង ក៏ដូចជាជួយ ទប់ស្កាត់ហានិភ័យនៃជំងឺពុកឆ្អឹងផងដែរ។
សណ្តែកសៀង      ផ្ទុក​សារធាតុ Phytoestrogens ដែល​អាច​ជួយ​ថែរក្សា​ភាព​រំអិល​ក្នុង​      ទ្វារមាស​បាន​។