អាហារដែលមិនគួរក្សាទុកក្នុងទូទឹកកក



– ចេក    ព្រោះអាចធ្វើឲ្យសំបកចេកឆាប់ប្រែជាខ្មៅ    អាច​ធ្វើឲ្យ​សាច់​ចេក​មិនឆ្ងាញ់​​     ងាយ
   រលួយបាន។
– ត្រសក់   ព្រោះនឹងធ្វើឲ្យត្រសក់នោះមិនស្រស់ឡើយ។
– បន្លែដែលមានស្លឹក   ព្រោះទុកយូរអាចធ្វើឲ្យបន្លែរលួយ   អាចធ្វើ​ឲ្យបន្លែប្រែ​ពណ៌   ពិបាក
   នឹងយកមកចម្អិនម្ហូបខ្លាំងណាស់។
– ប៉េងប៉ោះ    ព្រោះមិនយូរទេសំបកប៉េងប៉ោះនឹងប្រេះបែក ​  ងាយ​នឹង​រលួយខ្លាំងណាស់។ 
– នំបុ័ង    ព្រោះនឹងធ្វើឲ្យនំបុ័ងនោះបាត់បង់ជាតិទឹក   មិនឆ្ងាញ់។
– ស្ករសូកូឡា   ទុកយូរនឹងធ្វើឲ្យសូកូឡានោះប្រែជាពណ៌ស   កក   មិនឆ្ងាញ់ឡើយ។