FOOD_ប្រហុកលីងអំពិលទុំ




គ្រឿងផ្សំ​៖
  • សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ
  • ខ្ទឹមស
  • ខ្ទឹមក្រហម
  • ម្ទេស​ទុំ
  • ប្រហុក
  • អំពិល​ទុំ
  • ស្ករត្នោត
  • ខ្លាញ់ជ្រូក
  • ពងមាន់​១
របៀប​ធ្វើ​៖
១- លីង​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ ១​ខាំ ឲ្យ​ឆ្អិន​ហើយ​ស្ងួត   រួច​ដួស​ទុក​មួយអន្លើ។
២- ចិញ្ច្រាំ​ខ្ទឹមស​៥​ក្លែប ខ្ទឹមក្រហម​៥​ក្លែប លីង​ជាមួយ​ខ្លាញ់​ឲ្យ​ឈ្ងុយ។
៣- ដាក់​ស្ករ​១​ស្លាបព្រា​បាយ ចូល លីង​ឲ្យ​ឈ្ងុយ។
៤- ដាក់​ប្រហុក​មួយ​ស្លាបព្រា​បាយ ចូល លីង​ឲ្យ​ឈ្ងុយ។
៥- ដាក់​អំពិល​ទុំ​កន្លះ​ស្លាបព្រា​ចូល កុំ​ឲ្យ​ច្រើន​ពេក ប្រយ័ត្ន​ជូរ​ជ្រុល។
៦- ចាក់​សាច់​ជ្រូក​ចូល  កូរ​ឲ្យ​សព្វ​។  បើ​ស្ងួត​ពេក  ចាក់ទឹក​បន្តិច​ចូល  កូរ​ឲ្យ​សព្វ  ភ្លក់  កែកុន
     ​រសជាតិ តាម​ចំណូលចិត្ត។
៧- គោះ​ពងមាន់​១ ដាក់​ចូល កូរ​ឲ្យ​សព្វ។
៨- ដាក់​ម្ទេស ៤-៥​គ្រាប់ ចូល ដាក់​ទាំងមូល​ក៏​បាន ហាន់​ល្អិត​ៗ​ក៏​បាន តាម​ចំណូលចិត្ត។
៩- អន្លក់​បន្លែ តាម​ចំណូលចិត្ត មាន​ត្រសក់ ត្រប់ ត្រកួន​ខ្ចី ព​ពាយ​ខ្ចី សណ្តែក​កួរ ជាដើម​៕