គ្រឿងផ្សំ ៖
- ម្សៅដំណើប
- ម្សៅដំណើប
- ដូងទុំ
- ដូងរលាក់ទឹក
- សណ្តែកបាយ
- ល្ង
- ស្ករស
វិធីធ្វើ ៖
១- ដូងទុំកោស ពូតយកខ្ទិះដើម ចំណែកដូងរលាក់ទឹក កោសយកសាច់ជាសរសៃៗ។
១- ដូងទុំកោស ពូតយកខ្ទិះដើម ចំណែកដូងរលាក់ទឹក កោសយកសាច់ជាសរសៃៗ។
២-សណ្តែកបាយត្រាំទឹកក្តៅឲ្យរីក
និងបកសំបកចេញឲ្យស្អាត សឹមយកទៅដាក់ចំហុយ និង
ច្របាច់ឲ្យម៉ដ្ឋ។
៣-ម្សៅដំណើបលាយទឹកក្នុងបរិមាណឲ្យម្សៅមានសភាពទន់ៗ និងសូនជាដុំសំប៉ែត សឹមយក
៣-ម្សៅដំណើបលាយទឹកក្នុងបរិមាណឲ្យម្សៅមានសភាពទន់ៗ និងសូនជាដុំសំប៉ែត សឹមយក
សណ្តែកដែលយើងបានប្របាច់ឲ្យម៉ដ្ឋមុននេះ មកដាក់នៅចំកណ្តាលធ្វើជាស្នូល
ទើបបត់
ម្សៅជាពីរ ប្របាច់ចុងៗឲ្យជាប់គ្នាដូចធ្មេញរណារ។
៤-យកខ្ទិះដើមទៅរម្ងាស់ឲ្យឡើងខាប់ៗ ។
៥-យកឆ្នាំងចំហុយ(ឡាំងស៊ឹង) ដាក់ស្លឹកចេកទ្រាប់ទៅនឹងបាត យកខ្ទិះដើមដែលបានរម្ងាស់
៤-យកខ្ទិះដើមទៅរម្ងាស់ឲ្យឡើងខាប់ៗ ។
៥-យកឆ្នាំងចំហុយ(ឡាំងស៊ឹង) ដាក់ស្លឹកចេកទ្រាប់ទៅនឹងបាត យកខ្ទិះដើមដែលបានរម្ងាស់
នេះមកលាបលើស្លឹកចេក បន្ទាប់មកយកនំមកដាក់តម្រៀបឲ្យពេញ
និងប្រើពេលចំហុយ
ប្រហែល ១០-១៥ នាទី ចង់ស្ងោរក៏បានបើចង់លឿន ពេលឆ្អិនរោយសរសៃដូងពីលើ លាយ