សុខភាព និងកាហ្វេ

ការទទួលទានកាហ្វេ អាចជួយកែរោគ     ទប់ស្កាត់ជំងឺ  និងកាត់បន្ថយលទ្ធភាពនៃការកើត    ជំងឺជាច្រើនមុខ ពិសេសរោគមហារីកថ្លើម។                                                                       កាហ្វេ អាចផ្តល់ឲ្យអ្នកហូបនូវការប្រឆាំងមួយចំនួន ដូចជា៖                                              ១/ ជំងឺដែលធ្វើឲ្យមនុស្សមិនអាចធ្វើចលនា (Parkinson's disease)                              ២/ ជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ២ (Type 2 diabetes)                                                  ៣/ ជំងឺ និងមហារីកថ្លើម (Liver disease, including liver cancer)                          ៤/ ជំងឺគាំងបេះដូង និងជំងឺស្ត្រូក (Heart attack and stroke)។                                ៥/ ជំងឺភ្លេចភ្លាំង (Alzheimer’s disease)។                                                         

កាហ្វេនៅតែអាចមានអត្រាគ្រោះថ្នាក់ ដោយសារតែវាមានជាតិកាហ្វេអ៊ីនខ្ពស់ ដែលអាច៖           – បង្កើនឲ្យសម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់ជាបណ្តោះអាសន្ន។                                                   – រារាំងមិនឲ្យកាល់ស្យូមទៅឆ្អឹង ដែលបណ្ដាលឲ្យមានឱកាសកើតជំងឺពុកឆ្អឹង ជំរុញកោ            សិកាមហារីក។                                                                                                   – បង្កបញ្ហាធ្ងន់ធ្ងរចំពោះស្ថានភាពនៃដំបៅក្រពះ    ប្រសិនបើទទួលទានកាហ្វេនៅពេល           ព្រឹកដោយមិនទាន់ទទួលទានអ្វីផ្សេង  ដូច្នេះ  គួរព្យាយាមបញ្ឈប់ការទទួលទានកាហ្វេ           មួយរយៈសិនរហូតដល់ជាសះស្បើយ។                                                                     – បង្កការរលាក​ប្លោក​នោម​ ។                                                                                     – ស្ត្រីដែលមានផ្ទៃពោះ    ឬចង់មានផ្ទៃពោះ    ឬកំពុងស្ថិតក្នុងការបំបៅដោះកូន មិនត្រូវ           ទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនជាដាច់ខាត។                                                                     – ការទទួលទានកាហ្វេឆ្អិន   និងមិនបានច្រោះត្រឹមត្រូវ ក៏ធ្វើឱ្យកើនឡើងកម្រិតកូឡេស្តេ            រ៉ុលបន្តិចបន្តួចដែរ។

ទម្លាប់នៃការទទួលទានកាហ្វេជារឿងល្អមួយ ហើយអាចមានអត្ថប្រយោជន៍។  ប៉ុន្តែប្រសិន    ជាអ្នកមានផលប៉ះពាល់ដោយសារកាហ្វេ    ដូចជា ក្រហាយទ្រូង  ជំងឺភ័យព្រួយ  ឬគេង    មិនស្កប់  គួរតែកាត់បន្ថយការទទួលទានកាហ្វេ។