FOOD_ទាដុតទឹកឃុំ

 គ្រឿងផ្សំ  
       – ទាសំពៅ 1 ក្បាល 
       – ទឹកឃ្មុំ 1 ស្លាបព្រាបាយ 
       – ម្រេច 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ 
       – ស្រាអង្ករ 1 ពែង 
       – អំបិល 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ 
       – ម្ទេស 2 ផ្លែ (បុកឲ្យម៉ត់) 
       – ខ្ទឹមស 4 កំពិសចិញ្រ្ចាំឲ្យម៉ត់ 
       – ទឹកស៊ីអ៊ីវ 1 ស្លាបព្រាបាយ 
       – ប្រេងខ្យង 1 ស្លាបព្រាបាយ 
       – ម្សៅស៊ុប 1 ស្លាបព្រាបាយ 
       – ប្រេងឆា 1 ស្លាបព្រាបាយ
 វិធីធ្វេី 
​       – លាងសំអាតទាឲ្យស្អាត(ពុះខ្នង  ឬជាបំណែក)   យកស្រាអង្ករលាបឲ្យសព្វ    ទុកវា
          មួយឡែកយ៉ាងហោចណាស់មួយម៉ោង។ 
       – បុកម្រេចឲ្យម៉ត់ដាក់ក្នុងចានធំមួយ ( សម្រាប់ប្រលាក់ )     ដាក់អំបិល     ខ្ទឹមសទឹក
          ស៊ីអ៊ីវ   ប្រេងខ្យង  ប្រេងឆា  ទឹកឃ្មុំ  អំបិល  ម្ទេស  ច្របល់ចូលគ្នាសព្វ ។ 
       – យកទាប្រលាក់ជាមួយគ្រឿងផ្សំ ដែលបានលាយរួចឲ្យចូលជាតិ។  ទុកវាចោលម៉ោង
          មួយទៀត។ 
       – យកទាដែលប្រលាក់  រុំ  ជាមួយក្រដាស់អាលុយមីញ៉ូម  ( ដាក់ទាំងទឹកដែលចេញពី
          ការប្រលាក់ទាចូលផង)។     រូចយកទៅដុតក្នុង oven ក្នុងកំដៅ 400c    រយៈពេល
          ប្រហែល 30 នាទី។ 
       – បន្ទាប់មកយកទាចេញពី oven      ហើយដាក់អាំងឲ្យក្រហមល្អ     ប្រហែលជា 30 
          នាទី ជាការស្រេច។  
វិធីធ្វេីទឹកជ្រលក់ 
      – ទឹកឃ្មុំ 1 ស្លាបព្រាបាយ 
      – ស្ករ 1 ស្លាបព្រាបាយ 
      – ទឹកក្រូចឆ្មា 1 ស្លាបព្រាបាយ 
      – ទឹកត្រី 2 ស្លាបព្រាបាយ 
      – ម្ទេស 2 ផ្លែ ( ហាន់ល្អឹតៗ ) 
      – ខ្ទឹមស 4 កំពិសចិញ្រ្ចាំឲ្យម៉ត់ 
      – ប្រេងឆា 1 ស្លាបព្រាបាយ 
      – ដាំខ្ទះឲ្យក្តៅ  ដាក់ប្រេងឆា  ខ្ទឹមស  ម្ទេស  បំពងឲ្យឈ្ងុយ  និងប្រែពណ័  រួចដាក់ ស្ករ
        ទឹកក្រូចឆ្មា   កូរឱ្យបានសព្វល្អប្រហែល 1 នាទី ។ 
      – បន្ថែមទឹកឃ្មុំ  ស្ករ  ទឹកត្រី  ទុកឲ្យពុះ   រូចដួលដាក់ចានជាការស្រេច។ 
      – ពេលទទួលទាន  អាចបន្ថែមជាមួយបន្លែ ដូចជា  សាឡាត់បៃតង  ប៉េងប៉ោះ  ត្រសក់
         តាមចំនូលចិត្ត ។