ម្រះមានអត្ថប្រយោជន៍ដ៏ប្រសើរចំពោះសុខភាពក្នុងការទប់ស្កាត់ជំងឺ ៖
– កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក
ម្រះមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម រួមទាំងសារធាតុ Triterpe-
noids សារធាតុ Polyphenols និងសារធាតុ Flavonoids ដែលជួយទប់ស្កាត់ហា
និភ័យនៃជំងឺមហារីក។ បន្លែល្វីងនេះ ក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃវីតាមីន C ដែលមានប្រសិទ្ធ
ភាពកម្ចាត់រាល់រ៉ាឌីកាល់សេរីដែលបង្កជំងឺមហារីក ព្រមទាំងកោសិកាមហារីកផងដែរ។
– បញ្ចុះជាតិស្ករក្នុងឈាម
បន្លែនេះមានប្រសិទ្ធភាពទប់ស្កាត់ការឃ្លានជាតិផ្អែម ដែលជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករ
ក្នុងឈាមមិនឱ្យឡើងខ្ពស់បានយ៉ាងប្រសើរ។
– ទប់ស្កាត់បញ្ហាទល់លាមក
ម្រះក៏មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ dietary ដែលសម្រួលដល់ដំណើរការរំលាយ
អាហារឲ្យកាន់តែមានលក្ខណៈប្រសើរឡើង ទប់ស្កាត់បញ្ហាទល់លាមក។
– បន្សាប កម្ចាត់ជាតិពុលចេញពីរាងកាយ
បន្លែរសជាតិល្វីងនេះ នៅពេលទទួលទានជាប្រចាំ គឺនឹងមានសមត្ថភាពអាចកម្ចាត់
ជាតិពុល ដែលប្រមូលផ្ដុំក្នុងរាងកាយបានប្រកបដោយប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់។
– ពង្រឹងសុខភាពពោះវៀន
ម្រះ មានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពពោះវៀន តាមរយៈការបង្កើនបរិមាណនៃបាក់តេរី
ល្អៗ។