– កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក
សូកូឡាជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល ហៅថា fla-
vonoids ដែលជួយរក្សាប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងទប់ស្កាត់ជំងឺមហារីកច្រើនប្រភេទ។
– ទប់ស្កាត់ជំងឺក្រឡាភ្លើង
សូកូឡាខ្មៅដែលផ្សំឡើងពីកាកាវប្រមាណ ៧០ ភាគរយ មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសារ
ធាតុ theobromine ដែលជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងទប់ស្កាត់ជំងឺក្រឡាភ្លើង។
– បំបាត់ស្ត្រេស ឬកាត់បន្ថយភាពតានតឹងក្នុងអារម្មណ៍
សូកូឡាដែលផ្សំឡើងពីកាកាវយ៉ាងហោចណាស់ ៧០ ភាគរយ អាចបញ្ជៀសឆ្ងាយពី
បញ្ហាឆាប់ខឹងឆេវឆាវ និងតានតឹងក្នុងអារម្មណ៍បានយ៉ាងឆាប់រហ័ស។
– គ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម
សូកូឡាជួយបង្កើនភាពប្រែប្រួលនៃអាំងស៊ុយលីន ដែលធ្វើឱ្យរាងកាយអាចផ្លាស់ទីជាតិ
ស្ករទាំងអស់ចេញពីកោសិកាឈាម។
– ជួយគ្រប់គ្រង និងបញ្ចុះសម្ពាធឈាមកុំឲ្យឡើងខ្ពស់ ដែលអាចទប់ស្កាត់ជំងឺដាច់
សូកូឡាជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល ហៅថា fla-
vonoids ដែលជួយរក្សាប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងទប់ស្កាត់ជំងឺមហារីកច្រើនប្រភេទ។
– ទប់ស្កាត់ជំងឺក្រឡាភ្លើង
សូកូឡាខ្មៅដែលផ្សំឡើងពីកាកាវប្រមាណ ៧០ ភាគរយ មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសារ
ធាតុ theobromine ដែលជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងទប់ស្កាត់ជំងឺក្រឡាភ្លើង។
– បំបាត់ស្ត្រេស ឬកាត់បន្ថយភាពតានតឹងក្នុងអារម្មណ៍
សូកូឡាដែលផ្សំឡើងពីកាកាវយ៉ាងហោចណាស់ ៧០ ភាគរយ អាចបញ្ជៀសឆ្ងាយពី
បញ្ហាឆាប់ខឹងឆេវឆាវ និងតានតឹងក្នុងអារម្មណ៍បានយ៉ាងឆាប់រហ័ស។
– គ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម
សូកូឡាជួយបង្កើនភាពប្រែប្រួលនៃអាំងស៊ុយលីន ដែលធ្វើឱ្យរាងកាយអាចផ្លាស់ទីជាតិ
ស្ករទាំងអស់ចេញពីកោសិកាឈាម។
– ជួយគ្រប់គ្រង និងបញ្ចុះសម្ពាធឈាមកុំឲ្យឡើងខ្ពស់ ដែលអាចទប់ស្កាត់ជំងឺដាច់
សរសៃឈាមខួរក្បាល
ព្រោះសូកូឡាមានផ្ទុកសារធាតុ theobromine ដែលជួយគ្រប់គ្រងឈាម ក៏ដូចជា
សម្ពាធឈាម ដែលអាចទប់ស្កាត់ហានិភ័យនៃជំងឺដាច់សសៃឈាមខួរក្បាលបាន។
– ពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ និងកាត់បន្ថយភាពចាស់
ព្រោះសូកូឡាមានផ្ទុកសារធាតុ theobromine ដែលជួយគ្រប់គ្រងឈាម ក៏ដូចជា
សម្ពាធឈាម ដែលអាចទប់ស្កាត់ហានិភ័យនៃជំងឺដាច់សសៃឈាមខួរក្បាលបាន។
– ពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ និងកាត់បន្ថយភាពចាស់
– បង្កើតថាមពលផ្លូវភេទឲ្យខ្លាំង
– ការពារជំងឺបេះដូង
– ធ្វើឲ្យខួរក្បាលមានការចង់ចាំ និងដំណើរការបានល្អ។
ស្ករសូកូឡា ក៏មានផលប៉ះពាល់ចំពោះសុខភាពដែរ ប្រសិនបើមានការឈឺចុកក្នុងពោះខ្លាំងក្រោយទទួលទានសូកូឡា មានន័យថា ដំបៅក្រពះមិនអាចទទួលយកអាហារនេះឡើយ។ ទោះជាយ៉ាងណា មានបញ្ហាដំបៅក្រពះខ្លះអាចទទួលទានសូកូឡាបានដោយគ្មានបញ្ហាអ្វីឡើយ។