– អាហារផ្អាប់ ដូចជា ជ្រក់ ... អាចបណ្ដាលឲ្យខួរក្បាលកូនក្នុងផ្ទៃលូតលាស់មិនបានល្អ។
– ពោតលីង ឆាខ្វៃ អាចបណ្ដាលឲ្យខួរក្បាលកូនក្នុងផ្ទៃលូតលាស់មិនបានល្អ។
– ប៊ីចេង ជារបស់គួរចៀសវាងបំផុត ព្រោះវានឹងបំផ្លាញសុខភាពទាំងម្ដាយ និងកូន។
– កាហ្វេ ត្រីឆៅ និងស្ករកៅស៊ូ សុទ្ធតែគួរចៀសវាង ទើបកូនមានខួរក្បាលឆ្លាតវៃ។
– ក្រូចច្របាច់ ត្រូវទទួលទានដោយមិនបាច់ដាក់ស្ករ ព្រោះអាចប៉ះពាល់សុខភាពទាំង
ម្ដាយ និងកូន ពិសេសអាចលើសជាតិស្ករចំពោះម្តាយ។
– ពងទាក្បុង (ពងទាខ្មៅ) ជារបស់ដែលមិនអាចទទួលទានបាន ព្រោះអាចធ្វើឲ្យម្ដាយខ្វះ
ឈាម និងធ្វើឲ្យខួរក្បាលកូនចុះខ្សោយខ្លាំង។
អាហារមួយចំនួនដែលអ្នកមានផ្ទៃពោះមិនគួរទទួលទាន មាន ៖
– គ្រឿងសមុទ្រដែលមានផ្ទុកជាតិបារ៉តខ្ពស់
– ស៊ុតឆៅ
– អាហារឆៅ
– អាហារកំប៉ុង
– ទឹកដែលមិនដាំពុះ ព្រោះទឹកដែលមិនយកទៅដាំឲ្យពុះ ហើយយកមកទទួលទាន នឹង ធ្វើឲ្យអ្នកម្តាយងាយប្រឈមមុខនឹងមហារីកខ្លាំងណាស់។
– គ្រឿងសមុទ្រដែលមានផ្ទុកជាតិបារ៉តខ្ពស់
– ស៊ុតឆៅ
– អាហារឆៅ
– អាហារកំប៉ុង
– ទឹកដែលមិនដាំពុះ ព្រោះទឹកដែលមិនយកទៅដាំឲ្យពុះ ហើយយកមកទទួលទាន នឹង ធ្វើឲ្យអ្នកម្តាយងាយប្រឈមមុខនឹងមហារីកខ្លាំងណាស់។
– ទឹកក្តៅដែលដាក់ក្នុងដបរក្សាកម្តៅ រយៈពេលលើសពី២៤ម៉ោង ព្រោះវាអាចបញ្ចេញ សារធាតុ ដែលអាចធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពអ្នកម្តាយ និងកូនដោយមិនដឹងខ្លួន។
– ទឹកតែដែលឆុងក្នុងដបរក្សាកម្តៅ ព្រោះនៅពេលដាក់តែឆុងក្នុងនោះ វានឹងអាចបំផ្លាញ វីតាមីនទាំងឡាយដែលមានក្នុងនោះ។ ជាហេតុដែលធ្វើឲ្យគ្រោះថ្នាក់ដល់អ្នក និងកូនបាន ថែមទាំងរារាំងមិនឲ្យកូនទទួលបានវីតាមីនគ្រប់គ្រាន់។