សុខភាព និង​ផ្លែល្ហុង

ផ្លែល្ហុង    ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​វីតាមីន និង​ជាតិ​រ៉ែ​ចាំបាច់​ដែល​ជួយ​ ៖
       – សម្រួល​ដល់​ប្រសិទ្ធភាព នៃ​ការរំលាយ​អាហារ​
       – សម្អាត​   កម្ចាត់ជាតិ​ពុ​លក្នុង​រាងកាយ                                                                       – ផ្តល់សំណើមលេខមួយ                                                                                         – ឲ្យស្បែ​កភ្លឺរលោង
       – បង្កើន​កម្រិត​នៃ​ថាមពល​។ 





អត្ថប្រយោជន៍​របស់​គ្រាប់​ល្ហុង​ចំពោះ​សុខភាព​ ៖
       – ប្រយុទ្ធប្រឆាំង​ជំងឺមហារីក​ ​
       – សុខភាព​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ 
       – បន្សាប​ជាតិពុល​ក្នុង​ថ្លើម
       – សម្អាត​តម្រងនោម​   
       – ទប់ស្កាត់​បញ្ហា​សម្ពាធ​ឈាម​ឡើង​ខ្ពស់​