គ្រឿងផ្សំ :
- ពងទា១០គ្រាប់ លាងទឹកឲ្យស្អាត កុំឲ្យប្រេះឬបែក
- ទឹកដាំពុះ១លីត្រ
- អំបិល ១កែវ
– ក្រឡរជ័រសម្រាប់ត្រាំមួយ
- ពងទា១០គ្រាប់ លាងទឹកឲ្យស្អាត កុំឲ្យប្រេះឬបែក
- ទឹកដាំពុះ១លីត្រ
- អំបិល ១កែវ
– ក្រឡរជ័រសម្រាប់ត្រាំមួយ
វិធីធ្វើ
ត្រូវយកពងទាដែលលាងទឹកស្អាតនោះដាក់ចូលក្នុងកែវ ឬក្រឡ ដាំទឹកឲ្យពុះ
រួចចាក់អំបិលចូល
កូរឲ្យសព្វទុកឲ្យត្រជាក់យកទឹកអំបិលដែលត្រជាក់ហើយនោះចាក់ចូលក្នុងកែវឲ្យលិចពងទា រួចបិទឲ្យជិត រក្សាទុករយៈពេល១ខែ
ទើបអាចយកមកចម្អិនញ៉ាំបាន។
វិធីធ្វើឲ្យពងក្រហមមានខ្លាញ់រលើបៗ
មានអ្នកខ្លះក៏ចូលចិត្តបរិភោគពងទាប្រៃដែលមានស៊ុតក្រហម មានខ្លាញ់រលើបៗដែលគេយល់ថា វាមានរសជាតិកាន់តែឆ្ញាញ់ពិសារ។ ដើម្បីធ្វើឲ្យបានដូចនេះវាមិនមែនជារឿងលំបាកនោះទេ គ្រាន់តែច្រូចស្រាសលាយចូលជាមួយទឹកត្រាំពងទាគឺជាការស្រេច។
មានអ្នកខ្លះក៏ចូលចិត្តបរិភោគពងទាប្រៃដែលមានស៊ុតក្រហម មានខ្លាញ់រលើបៗដែលគេយល់ថា វាមានរសជាតិកាន់តែឆ្ញាញ់ពិសារ។ ដើម្បីធ្វើឲ្យបានដូចនេះវាមិនមែនជារឿងលំបាកនោះទេ គ្រាន់តែច្រូចស្រាសលាយចូលជាមួយទឹកត្រាំពងទាគឺជាការស្រេច។
វិធីស្ងោរពងទារប្រៃឲ្យមានរសជាតិកាន់តែឆ្ងាញ់ពិសារ
នៅពេលស្ងោរពងទាប្រៃ គួរបន្ថែមសាច់ជូមួយដុំតូចចូលទៅក្នុងឆ្នាំង រួចស្ងោរក្នុងរយៈពេលពី10ទៅ15នាទី។
នៅពេលស្ងោរពងទាប្រៃ គួរបន្ថែមសាច់ជូមួយដុំតូចចូលទៅក្នុងឆ្នាំង រួចស្ងោរក្នុងរយៈពេលពី10ទៅ15នាទី។
វិធីថែរក្សាពងទាប្រៃទុកបរិភោគបានយូរ
ក្រោយពីស្ងោរពងទាប្រៃដូចវិធីខាងលើរួច គួរយកទៅទុកក្នុងទូរទឹកកកក្នុងថត សីតុណ្ហភាពធម្មតា២៥អង្សារការធ្វើបែបនេះអាចរក្សារហូតដល់ទៅជាងមួយខែ។
ក្រោយពីស្ងោរពងទាប្រៃដូចវិធីខាងលើរួច គួរយកទៅទុកក្នុងទូរទឹកកកក្នុងថត សីតុណ្ហភាពធម្មតា២៥អង្សារការធ្វើបែបនេះអាចរក្សារហូតដល់ទៅជាងមួយខែ។