អាហារប៉ះពាល់សុខភាព

 

ស្ករស              វាប្រមូលផ្តុំនៅក្នុងថ្លើមទៅជាខ្លាញ់ បង្កឲ្យកើតទ្រីគ្លីសេរី សម្រាប់ស្ករដែល  
                      ធ្វើឲ្យសបាន  គេប្រើសារធាតុក្លរីន ដែលជាសារធាតុបង្កឲ្យកើតមហារីក។
អំបិល             ការបរិភោគអំបិល (អំបិលសមុទ្រ អំបិលគ្រួស)   មិនបង្កឲ្យខ្សោយតម្រង
                      នោមទេ   ប៉ុន្ដែដោយសារនៅក្នុងឧស្សាហកម្មផលិតអំបិលម៉ត់  មានការ
                      បន្ថែម Polymer ទៅលើអំបិល      ធ្វើឲ្យសូដ្យូមក្លរួ  បានផ្លាស់ប្តូរទៅជា  
                      sodium sulphate ដែលប៉ះពាល់ដល់តម្រងនោម       ព្រោះវាមិនអាច
                      បង្ហូរចេញទៅក្រៅបានទេ។