ធ្យូង បន្សាបជាតិពុលដែលជាប់នៅជាមួយបន្លែ និងផ្លែឈើ។ ដើម្បីប្រាកដថា បន្លែត្រូវបាន លាងសំអាតជាតិពុលពីថ្នាំកសិកម្មផ្សេងៗ
សូមយកដុំធ្យូងមកដាក់ជាមួយបន្លែ ហើយត្រាំ ទឹកឲ្យបាន១៥នាទី
រួចហើយលាងសំអាតម្តងទៀតដោយទឹកត្រជាក់ និងជាទឹកស្អាត បន្ទាប់មកចាំយកមកបរិភោគ។
វាជួយកាត់បន្ថយជាតិពុលនៃថ្នាំកសិកម្មបានដល់៩០%។ វាកាន់តែមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ ប្រសិនបើយើងប្រើដុំធ្យូងដែលផលិតចេញពីដើមឬស្សី។ ធ្យូងឬស្សី ល្អបំផុតក្នុងការបន្សាបជាតិពុល។