របៀបបន្សាបជាតិពុលពីបន្លែ

ធ្យូង បន្សាបជាតិពុលដែលជាប់នៅជាមួយបន្លែ និងផ្លែឈើ។ ដើម្បីប្រាកដថា បន្លែត្រូវបាន លាងសំអាតជាតិពុលពីថ្នាំកសិកម្មផ្សេងៗ  សូមយកដុំធ្យូងមកដាក់ជាមួយបន្លែ   ហើយត្រាំ ទឹកឲ្យបាន១៥នាទី     រួចហើយលាងសំអាតម្តងទៀតដោយទឹកត្រជាក់      និងជាទឹកស្អាត បន្ទាប់មកចាំយកមកបរិភោគ។ វាជួយកាត់បន្ថយជាតិពុលនៃថ្នាំកសិកម្មបានដល់៩០%។ វាកាន់តែមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់     ប្រសិនបើយើងប្រើដុំធ្យូងដែលផលិតចេញពីដើមឬស្សី។ ធ្យូងឬស្សី  ល្អបំផុតក្នុងការបន្សាបជាតិពុល។