ឬស និងស្លឹកម្លូមានផ្ទុកសារធាតុ benzylacetate, beta caryophylen និង alkaloid មានប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី ជួយកាត់បន្ថយអាការៈហើម រលាក និងព្យាបាលធ្មេញពុក។រូបមន្តទី1 គ្រឿងផ្សំ - ស្លឹកម្លូរ 20ក្រាម - អំបិលស 3ក្រាម - ទឹក 50មីលីលីត
វិធីធ្វើ - លាងស្លឹកម្លូរឱ្យស្អាត ហើយដាក់ត្រាំក្នុងទឹកអំបិល - ពេលវាស្វិតហើយ ដាក់វាក្រឡុកជាមួយទឹក 50មីលីលីត្រ និងអំបិល 3ក្រាម - ក្រោយមកចាក់វាចូលទៅក្នុងដប គ្របគំរបឱ្យជិត និងរក្សាទុកក្នុងទូរទឹកកក សម្រាប់ប្រើប្រាស់។ វិធីប្រើ ជារៀងរាល់ព្រឹកបន្ទាប់ពីភ្ញាក់ពីគេង និងមុនពេលចូលគេង យកទឹកម្លូខាងលើមក ខ្ពុរមាត់រយៈពេល 5នាទី។ បន្តធ្វើបែបនេះឱ្យបាន 3ថ្ងៃ អាការៈឈឺចាប់នឹងបាត់ ទាំងស្រុង។ រូបមន្តទី2
យកស្លឹកម្លូលាងឱ្យស្អាតរួចក្រឡុកជាមួយទឹករហូតដល់ខាប់ មួយថ្ងៃជញ្ជក់យក ទឹកវា(មិនលេប) ឱ្យបាន 3-4ដងរយៈពេល 3ថ្ងៃជាប់ៗគ្នា។ អាការៈឈឺធ្មេញនឹង ថយចុះយ៉ាងឆាប់រហ័សនឹកស្មានមិនដល់។ រូបមន្តទី3 ដំបូងយកឬសដើមម្លូរ 20ក្រាមលាងឱ្យស្អាត រួចបុកលាយជាមួយអំបិល និងទឹក ក្រូចឆ្មា។ ក្រោយពីដុសធ្មេញរួច យកសំឡីជ្រលក់ចូលទឹកឬសម្លូ ហើយញ៉ុក កន្លែងឈឺធ្មេញរយៈពេល 3-5នាទីសឹមខ្ពុរមាត់ចេញនឹងទឹកអំបិលក្តៅអ៊ុនៗ។ អនុវត្តតែ3ដងក្នុងមួយថ្ងៃ 2-3ថ្ងៃក្រោយអាការៈឈឺធ្មេញនឹងជាសះស្បើយ។